lördag 11 december 2010

Break bravo

Fick samtal från Andreas om att det var plusgrader och dags för segling imorgon. Hade tittat lite grann på det men trodde inte att jag skulle få med mig någon, men nu blev det jag som gjorde Andreas sällskap istället.

Jag körde hemifrån vid 08:30 och det bar norrut slutstop var inte bestämt än då vi skulle höras efter vägen. Jag började med att titta till Break bravo visste inte om det skulle gå att ta sig fram dit med tanke på snön, men väl framme så var det dåligt med vind. Så jag tittade även till Dalen men där var det ännu mindre vind så jag körde tillbaka till Break bravo eftersom prognosen visade att vinden skull bli bäst där. Vädret började förändras till det bättre efter en stunds väntan så körde Andreas hemifrån och anlände alldeles perfekt till att solen bröt igenom helt och vinden kom.

Jag riggade 5,0 och tog quaden och det var helt kanon idag, vågorna var där, vinden var där och det var underbart att vara ute på vattnet. Jag behöver mycket mer segling åt styrboard för att få ordning på det men det här är ett underbart spot att göra det på. Tyvärr hade jag inte så mycket tid på mig eftersom det mesta gick åt till att vänta på vinden. Men jag fick nog 1,5 timma på vattnet för att sen bevittna hur Andreas avslutade sin session i helt fantastiska förhållanden.


Hoppas nu att det kan bli någon mer dag på vattnet innan det blir nytt år.

2 kommentarer:

  1. Najset!
    Vilka otroliga vågor.

    SvaraRadera
  2. Ja det var helt otroligt vilka set som rullade in ibland. Underbart.

    SvaraRadera