onsdag 14 oktober 2009

Tobisvik

Dag 50

Nu är det höst nästan vinter även i Skåne, termometern visade 4 grader på morgonen. Det är grymt tråkigt att det har blivit kallt redan nu vi får hoppas att det är tillfälligt. Det är ju nordliga vindar så det är inte så konstigt och det bär av till Österlen idag. Jag och Styret åker i första patrullen denna dagen. Så vi börjar med att titta hur det ser ut i Borrby och vågorna är fantastiskt fina rena långa linjer och våra förväntningar stiger.

Spanar ut över Borrby.
 Vi är osäkra på vinden dock den kommer inte åt helt så vi åker upp till Gislöv. Även här fina vågor men man måste segla ovanför udden, Love är ute och kör och Emil på väg ut ser bra ut men vi är inte helt nöjda så vi fortsätter norrut eftersom vi även här är osäkra på om vinden räcker. Vågorna är helt magiska se själva och man var ganska frustrerad att inte kunna segla dom.

Norr om vanliga spotet.

Magisk sideoff vanliga spotet.

Magisk sideoff vanliga spotet.

Vi lämnar killen man inte vill leka med, det är hans hemmaspot.
Och nu har även Jonas slutit upp för att hitta det optimala spotet för dagen.Och vi drar vidare norrut efter en stunds velanden och det slutar med att vi hamnar i Tobisvik. Vinden kommer åt här och vågorna ser grymt fina ut med otrolig kraft i. Tyvärr så håller vågens kraft ända in på stranden så vi har ett ordentligt shorebreak att bemästra.

Här ser vi Styret ta sig an shorebreaket.
Och det var inte det lättaste måste jag säga blev ordentligt tvättad ett antal gånger men kom även ut och fick njuta av dom fina vågorna. Det som var synd var att man spände sig alldeles för mycket och vågade inte utnyttja vågornas fulla potential. Men det är kanske inte så konstigt med ett nytt spot och den temp som var i luften denna dag. Men jag fick den högsta airieln som jag någonsin har fått, var på väg upp i toppsvängen och ser att vågtoppen börjar bryta precis när jag träffar den. Jag bara skjuts upp och iväg är inte helt med på detta så jag landar den tyvärr inte men håller ihop prylarna men landar som sagt inte på brädan. Men vilken känsla det var vill igen! Men man var lite för feg och ville inte hamna i tvättmaskinen. Eller som jag mötte vågen på vägen ut och blev spolad och tappade prylarna det var bara till att simma så gott det gick i den kraftiga sidströmmen jag kom ikapp prylarna. Vågorna låg någostans mellan 2-3 meter skulle jag nog säga, men den stora skillnaden var nog kraften i vågen det var mycket mer vatten som flyttades än vanligt.
Här är jag på väg ut. Så rena fina vågor.

På väg in i en bottomturn.


Jag är på väg in.

Det är ordentlig kraft i den vågen.

Snabbast möjligt upp bara var det som gällde.

Här står jag och Styret och ljuger om dagens surf.
Ja dagens surf var nog det brutalaste jag seglat någonsin och då tänker jag både på hur förhållandena var och vädret. Vi seglade i alla fall 4,7 med fullt drag där ute hade nog räckt med 4,2 där men man vill ju ha ordentligt med drag ut. Jag längtar till nästa gång och jag hoppas att det är lite varmare i luften då inte så troligt men hoppas kan man ju. Tack till mina vapendragare denna dagen en grym dag.

2 kommentarer:

  1. Faan såg ju riktigt gött ut vilka vågor!!! Det e inte rättvist :-)! Bilden när du drar ut e ju grym ser så fint och härligt ut. Sen bilderna när du är i vågen så ser det riktigt brutalt ut, får adrenalin kickar bara av att titta på bilderna.

    Här har det skrapats bilrutor på väg till jobbet ett par dagar så det känns sådär men det kommet nog några fler dagar innan man packar ner prylarna för vintern!

    Ha det gott!!

    SvaraRadera
  2. Fan va najs blogg dude ! Diggar den skarpt, tänkte bara kolla var vanliga spotet är? Var ska man surfa runt simrishamn?
    Surferlove !

    SvaraRadera